Aanleg belevingstuin Itmanshof Nunspeet

In opdracht van Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft LooHorst een belevingstuin aangelegd bij Itmanshof in Nunspeet. Itmanshof is een klein woonzorgcentrum midden in Nunspeet. Itmanshof herbergt drie woningen waar ouderen met dementie beschermd kunnen wonen.  Een aantal materialen van de oude tuin is behouden gebleven en zijn hergebruikt in de nieuwe tuin. Sommige tegels, een aantal bankjes en het waterornament zijn herplaatst in de nieuwe tuin. Tijdens de opruimwerkzaamheden is er een knuffelsteen gevonden en ook deze heeft een mooie plaats in de nieuwe tuin.  De tuin heeft ronde paden, zodat het voor de bewoners logisch voelt en ze altijd de weg terug kunnen vinden. Er is nieuwe bestrating, mooie beplanting en door de hele tuin is er een wild bloemenmengsel gezaaid, zodat de tuin een kleurige uitstraling heeft.

 

Projectdetails
Dienst
Bedrijf X
Opdrachtgever
Bedrijf X
Ontwerper
Bedrijf X
Omvang
Bedrijf X
Uitvoering
Bedrijf X
Samen met vrijwiligers

Vrijwilligers hebben de tuin eerst leeg gehaald. In het ontwerp van de belevingstuin is sterk rekening gehouden met de bewoners. De tuin dient een plek te worden waar de bewoners zich prettig en veilig in voelen. Een plek waar de bewoners van de natuur kunnen genieten, hun zintuigen kunnen prikkelen, een bloemetje kunnen plukken uit de pluktuin, uit één van de fruitbomen of de dieren kunnen verzorgen. De bewoners kunnen in het voorjaar genieten van hun mooie en bloemrijke tuin. Komend voorjaar zullen wij u zeker nog het resultaat van de beplanting laten zien, want ook dat is de moeite waard. Wij hebben hier met alle plezier aan gewerkt.

Hardhouten bloembakken

Op het hoofdterras zijn 10 bloembakken geplaatst van  duurzaam FSC hardhout met erin een kruidenmengsel en de fruitbomen.

Overkapping met kippenhok met ren gebouwd

Bij het hoofdterras is er een overkapping van 9×3 meter geplaatst en een kippenhok met ren gebouwd. Verderop in de tuin staat nog een konijnenhok.

Onze projecten zie ook op www.loohorst.com
Groen bouwen op het World Food Center terrein in Ede
Terrein en tuinen Bijnkershoek Utrecht
Speeltuinrenovatie Putten
https://www.werkenbijloohorst.com/wp-content/uploads/2019/11/Photo_258x351_acf_cropped.png

Je kan echt bijdragen aan het succes.

Wij maken het groen en de buitenruimte waardevol! Bovenstaande projecten laten daar een stukje van zien. Aan deze missie werken ca. 50 collega’s elke dag met veel plezier. Aan alle onderdelen van de buitenruimte dus. Werk je al in de buitenruimte en ben jij toe aan de volgende stap? Of sta je voor de keuze voor een vak of een super stageplek? Bel/mail dan gewoon of kom even langs. Dan gaan we het gesprek met je aan over jou bijdrage aan ons gezamenlijk succes. Met alle plezier!