Plaatsen boombunker Beatrixboom in Harderwijk

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de toenmalige koningin Beatrix werd er op de Smeerpoortenbrink een jubileumboom geplant. De Smeerpoortenbrink is een historisch marktpleintje in de oude binnenstad van Harderwijk. Met de kennis van nu toch in een te karig ingerichte plantplaats, met als gevolg dat de boom na enige decennia het loodje heeft gelegd. Reden voor de Gemeente Harderwijk om LooHorst opdracht te geven om een boombunker in de ondergrond aan te brengen met wel voldoende groeiruimte om een boom een hoge leeftijd te kunnen laten halen. Tegelijk zorgt deze boombunker ervoor dat de activiteiten op en rond dit historische pleintje de plantplek niet zullen gaan verdichten. Door het vakmanschap van de boomverzorgers en de interessante techniek van de boombunker kan de boom uitgroeien tot een enorme boom.

 

Projectdetails
Dienst
Service Openbare Ruimte
Opdrachtgever
Gemeente Harderwijk
Ontwerper
Gemeente Harderwijk
Projecttype
Plantplaats inrichting en planten grote bomen
Omvang
2000 m2
Uitvoering
Voorjaar 2022 met langdurige nazorg
Officiële handeling

Nu de plantplek zover gereed was is door de wethouder van Harderwijk, Jeroen de Jong, samen met de buurtbewoners een nieuwe Linde in een forse maat aangeplant. Als afwerking gaat het speciale hekwerk om de boom en de verharding van veldkeien terug geplaatst worden. De boom gaat een goede start krijgen door meerjarige nazorg en garantie.

Onze projecten zie ook op www.loohorst.com
Hagen actie begraafplaatsen Harderwijk
Herstel tuinen Kasteel Bruinhorst in Ederveen
Boomfeestdag Harderwijk
https://www.werkenbijloohorst.com/wp-content/uploads/2019/11/Photo_258x351_acf_cropped.png

Je kan echt bijdragen aan het succes.

Wij maken het groen en de buitenruimte waardevol! Bovenstaande projecten laten daar een stukje van zien. Aan deze missie werken ca. 50 collega’s elke dag met veel plezier. Aan alle onderdelen van de buitenruimte dus. Werk je al in de buitenruimte en ben jij toe aan de volgende stap? Of sta je voor de keuze voor een vak of een super stageplek? Bel/mail dan gewoon of kom even langs. Dan gaan we het gesprek met je aan over jou bijdrage aan ons gezamenlijk succes. Met alle plezier!