Terrein en tuinen Bijnkershoek Utrecht

AxionContinu heeft vanaf 2018  het zorgcomplex De Bijnkershoek in Utrecht gerenoveerd. LooHorst heeft in het najaar van 2020 de opdracht gekregen voor de complete herinrichting van het terrein en de tuinen. Na een proces van ontwikkeling en realisatie is  het werk aan het  bijna 1 ha. grote terrein per begin november 2020 opgestart. met als doel om gelijktijdig met de bouw het geheel gebruiksklaar op te leveren in het voorjaar 2021. Het giong daarbij over de complete herinrichting. Dat wil zeggen, van riolering en grondwerk tot bomen en planten. En wat er verder bij hoort zoals meubilair, verlichting  en hekwerken. Juist als die verschillende onderdelen en details maken dat het voor de mensen van LooHorst en alle partners een boeiende project is. Zowel voor de aanleg, maar ook voor het onderhoud daarna. De aanleg is in het voorjaar naar volle tevredenheid opgeleverd.

Projectdetails
Dienst
Ontwikkeling en Realisatie
Opdrachtgever
AxionContinu
Ontwerper
StadWaterLand
Projecttype
Nieuw aanleg en renovatie tuinen zorginstelling
Omvang
9.000 m2
Uitvoering
Aanleg 2020/2021 en aansluitend onderhoud
Alles voor de bewoners

Een project als dit is een erg dankbaar werk om te maken. De bewoners hadden er enorm naar uitgezien en hebben de tuinen dan ook gelijk goed in gebruik genomen. In deze wijk van Utrecht zijn de mensen gewend om veel rond het huis te leven, daarom is er rond de entree ook veel gelegenheid voor ontmoeten, zitten en wandelen. met daarop aangepaste verhardingen, paden en mooie beplanting. Verder kan er worden geparkeerd tot bijna voor de entree en is er ruim baan gemaakt voor de busjes, taxi’s en bezoekers. Maar wel met behoud van een fijne sfeer.

Beschutte achterzijde

Het terrein kent veel leuke plekken die wat verborgen liggen. Zoals een parkje en een pad langs de achterzijde. Dat is opnieuw ingericht met een stevige halfverharding en beplanting die goed gedijt in de schaduw.

Padenstucturen

Voor het gehele terrein is er een structuur aan paden bedacht die de bewoners volop gelegenheid geeft om grotere of kleinere rondes te maken.

Wel steeds met materiaal wat een goed beeld geeft en goed begaanbaar is. En beplanting met veel bloei.

Nieuwe riolering en straatwerk

Tijdens het werk bleek dat de oude riolering compleet vervangen moest worden. Het oude was niet meer in staat om te functioneren volgens de eisen van deze tijd. Dat heeft Loohorst en partners  compleet opnieuw berekend en uitgevoerd, waar het geheel wel steeds in werking moest blijven. En vervolgens het complete straatwerk. Deze aanpak heeft het geheel geschikt gemaakt voor optimaal gebruik.

Beplanting als kers op de taart

Beplanting is voor LooHorst een belangrijk onderdeel van de aanleg. Nomen het maar de kers op de taart, want dat gaat uiteindelijk het mooie eindbeeld opleveren. De vakmensen van LooHorst hebben op dit werk een breed sortiment toegepast, wat is aangepast op elke plek in het bijzonder. Met onder andere een groot aantal mooie solitairen.

Onze projecten zie ook op www.loohorst.com
(Her-)Inrichting tuin, terrein en groene daken Trinity Buildings Amsterdam
Hagen actie begraafplaatsen Harderwijk
Groen bouwen op het World Food Center terrein in Ede
https://www.werkenbijloohorst.com/wp-content/uploads/2019/11/Photo_258x351_acf_cropped.png

Je kan echt bijdragen aan het succes.

Wij maken het groen en de buitenruimte waardevol! Bovenstaande projecten laten daar een stukje van zien. Aan deze missie werken ca. 50 collega’s elke dag met veel plezier. Aan alle onderdelen van de buitenruimte dus. Werk je al in de buitenruimte en ben jij toe aan de volgende stap? Of sta je voor de keuze voor een vak of een super stageplek? Bel/mail dan gewoon of kom even langs. Dan gaan we het gesprek met je aan over jou bijdrage aan ons gezamenlijk succes. Met alle plezier!