Boombeheer Zeewolde

Raamovereenkomst onderhoud bomen en Digitree

De boomverzorgers van LooHorst voeren  het onderhoud aan het bomenbestand van de gemeente Zeewolde uit aan de hand van een meerjarige raamovereenkomst. Dat wil zeggen dat ervoor zo veel mogelijk van de verschillende onderhoudswerkzaamheden, voornamelijk het snoeien, posten zijn opgenomen in het bestek. Aan de hand van een jaarlijkse inventarisatie wordt er vervolgens een deelbestek opgesteld met het aantal te behandelen bomen onder elke post. Deze informatie wordt uitgewisseld middels het digitale systeem Digitree. De uitvoering is in handen van onze ervaren boomverzorgers, die zijn gecertificeerd als European Treeworkers(ETW). Gedurende de uitvoering worden de werkzaamheden real time bijgehouden in het systeem.

Lees hier onder verder over meer details.

Projectdetails
Dienst
Boomverzorging
Opdrachtgever
Gemeente Zeewolde
Projecttype
Uitvoering boombeheer middels snoeien
Omvang
Gehele gemeentelijke gebied binnen en buiten bebouwde kom
Uitvoering
2019-2024
Boomverzorging en veiligheid

Boomverzorging kan zowel voor onze medewerkers als passanten heel goed veilig worden uitgevoerd. Maar dat vraagt wel de nodige zorgvuldigheid en beschikbare beschermingsmiddelen. Al onze  boomverzorgers beschikken over een persoonlijk pakket aan middelen en (motor-)handgereedschap, die tijdig gekeurd worden. Overigens is het motorisch gereedschap inmiddels veelal elektrisch aangedreven, goed voor mens en milieu. Voor passanten wordt er bij het snoeien bijna altijd gewerkt met verkeerregelaars, die mensen op de benodigde afstand houden en het verkeer in goede banen leiden. Vrijkomende takken worden direct versnipperd voor energiehout met de snippercombinaties van LooHorst. Ook die zijn voorzien van de benodigde verkeersmiddelen.

Gelijk naar onze vacatures

Up-to-date bestanden en apparatuur

Voor het beheer van bomenbestanden zijn diverse softwarepakketten beschikbaar. De mensen van LooHorst hebben ervaring met de meeste van deze systemen en gebruiken die zowel ‘in de bak’ als ook op het kantoor in de bureauversie. Daardoor wordt er zowel in de voorbereiding als ook tijdens de uitvoering steeds gewerkt met up-to-date gegevens. En met de bijbehorende robuuste apparatuur voor het werken in de buitenruimte. Zo gebruikte Zeewolde het systeem van Digitree, waar LooHorst dan weer op aanhaakt met een eigen licentie.

Klimmend snoeien als het nodig is

Soms is een hoogwerker niet inzetbaar door de plek van de boom. Dan draaien onze boomverzorger er hun hand niet voor om om klimmend te snoeien. Uiteraard met een perfect professionele uitrusting en goed opgeleid en getraind. En altijd in een koppel van twee, zodat ze elkaar kunnen helpen als dat nodig mocht zijn. Daarmee wordt het werk eigenlijk een stukje topsport voor fitte groenmensen.

Onze projecten zie ook op www.loohorst.com
Aanleg belevingstuin Itmanshof Nunspeet
Herstel tuinen Kasteel Bruinhorst in Ederveen
Groen bouwen op het World Food Center terrein in Ede
https://www.werkenbijloohorst.com/wp-content/uploads/2019/11/Photo_258x351_acf_cropped.png

Je kan echt bijdragen aan het succes.

Wij maken het groen en de buitenruimte waardevol! Bovenstaande projecten laten daar een stukje van zien. Aan deze missie werken ca. 50 collega’s elke dag met veel plezier. Aan alle onderdelen van de buitenruimte dus. Werk je al in de buitenruimte en ben jij toe aan de volgende stap? Of sta je voor de keuze voor een vak of een super stageplek? Bel/mail dan gewoon of kom even langs. Dan gaan we het gesprek met je aan over jou bijdrage aan ons gezamenlijk succes. Met alle plezier!