Herstel tuinen Kasteel Bruinhorst in Ederveen

Kasteel Bruinhorst in Ederveen ligt letterlijk in onze achtertuin en heeft een nieuwe bestemming gekregen.
D&S Groep in Onroerende Zaken heeft het negentiende-eeuwse kasteel met koetshuis gekocht en heeft het gemeentelijk monument herontwikkelt tot veertien woonzorgeenheden voor dementerende ouderen.

D&S heeft de bouw uitbesteed aan bouwbedrijf Rodenburgbv.nl een gespecialiseerde partij in zorgcomplexen en SorgHuys Investment NV, die het project begeleidt en daaraan exploiteert.
De tuinen zijn onder handen genomen door LooHorst, die met haar vestiging in Ederveen nagenoeg buren zijn van de Bruinhorst.

De historie van Kasteel Bruinhorst gaat veel verder terug dan het bouwjaar 1879. Het kasteel komt al in zeventiende-eeuwse stukken voor en bekend is dat het in 1764 werd verkocht aan A.J. Baron Torck. Waarschijnlijk werd het halverwege de negentiende eeuw afgebroken. Het landgoed waarop het eerste kasteel stond, kwam in 1878 in handen van mevrouw S.E. Reiger-Fisler, die er het huidige kasteel liet bouwen. Het symmetrische in eclectische stijl gebouwde kasteel staat in een prachtig park met waterpartijen. Sinds 1910 is het kasteel in verschillende handen geweest en voor andere doeleinden gebruikt dan alleen particuliere bewoning.

Het herstel door LooHorst is gestart met het nodige snoeiwerk en boomverzorging. Daarna zijn andere onderdelen onder handen genomen zoals verhardingen, beplantingen, gazons en plantenbakken.

Projectdetails
Dienst
Ontwikkeling&Realisatie/Terreinzorg&Service
Opdrachtgever
D&S Groep/Sorghuys
Projecttype
Herinrichting/herstel kasteeltuin
Omvang
10000 m2
Uitvoering
Voorjaar 2023 en aansluitend onderhoud

Mooie details

In de tuinen rond het kasteel zijn allerlei mooie details te vinden. Met de tuininrichting hebben de mensen van LooHorst daar een extra groene impuls aan mogen geven.

Circulaire loopbrug

Ook voor bijzondere vragen heeft LooHorst prima oplossingen. Zo werd een vluchtroute aan de achterzijde door onze mensen opgelost met een hergebruik loopbrug op de FSC hardhouten onderconstructie.

Onze projecten zie ook op www.loohorst.com
Hagen actie begraafplaatsen Harderwijk
Daktuin Avenu 1895 Boulevard Heuvelink Arnhem
Boombeheer Zeewolde
https://www.werkenbijloohorst.com/wp-content/uploads/2019/11/Photo_258x351_acf_cropped.png

Je kan echt bijdragen aan het succes.

Wij maken het groen en de buitenruimte waardevol! Bovenstaande projecten laten daar een stukje van zien. Aan deze missie werken ca. 50 collega’s elke dag met veel plezier. Aan alle onderdelen van de buitenruimte dus. Werk je al in de buitenruimte en ben jij toe aan de volgende stap? Of sta je voor de keuze voor een vak of een super stageplek? Bel/mail dan gewoon of kom even langs. Dan gaan we het gesprek met je aan over jou bijdrage aan ons gezamenlijk succes. Met alle plezier!