Tuinen en terrein van Amaris Schoonoord in Baarn

Een tuin voor mensen met vrijheid en eigen regie

Waar eerst bejaardenhuis in oude stijl stond, bevinden zich nu een prachtig eigentijds woonzorggebouwen voor ouderen, ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste inzichten. Op het terrein aan de Tromplaan in Baarn staan drie luxe woonvilla’s met ruime appartementen, drie huiskamers, een leercafé en een restaurant. De nieuwe opzet vroeg om een compleet nieuwe aanpak van de tuin- en terreininrichting. Mede op basis van het vernieuwende woon- en zorgconcept in de ouderenzorg. Vanuit die visie waarbij wonen centraal staat en dat de zorg gericht is op zoveel mogelijk vrijheid en eigen regie, net zoals thuis. Daarvoor hebben de mensen van LooHorst een parkachtige omgeving ontworpen en gemaakt, met een padenstuctuur die een grote mate van mobiliteit mogelijk maakt. En ook een mooie inpassing in de omgeving vormt.

Lees hier onder verder over meer details.

Projectdetails
Dienst
Ontwikkeling en realisatie, Terreinzorg en Service
Opdrachtgever
Slokker Bouwgroep i.o.v. Habion en gebruiker Amaris
Projecttype
Terreininrichting bij nieuw zorgobject met meerjarige nazorg
Omvang
ca. 6.000 m2
Uitvoering
2018 / 2019, met 3 jaar onderhoud en nazorg
Padenstructuur in gebakken klinkers

Over het gehele parkje loopt een padenstructuur met een fraaie klinkerverharding. Het moest echt goed worden volgens onze opdrachtgever. De paden zorgen voor verschillende ‘loops’ waarover gewandeld kan worden. En tegelijk zorgt het voor de nodige verbinding tussen de gebouwen voor zowel de bewoners als de zorgverleners. Worden alle onderdelen toegankelijk voor iedereen. Een prachtige klus voor onze vakmensen, die het tot in detail strak hebben uitgevoerd. Daarnaast ook veel bomen, planten en gazons. Die geven het een echte parksfeer. met de nodige banken en verlichting. Mooi werk, zo’n complete aankleding van dit terrein.

Gelijk naar onze vacatures

Persoonlijke touch

De invulling van het terrein geeft, aansluitend op de basis inrichting met bijvoorbeeld mooie plantenbakken van corten staal, allerlei mogelijk heden voor een persoonlijke touch van de bewoners. Daarvoor wordt met name op de terrasjes op de begane grond graag gebruik van gemaakt. Daar hebben we allerlei mooie voorzieningen voor ingepast in het ontwerp.

Terrasje pikken

Het restaurant is een centrale plek op Schoonoord. Dit biedt mogelijkheden voor de bewoners, maar ook voor mensen die nog thuis wonen. Voor de deur is een gezellig terras aangelegd, waar bij mooi weer goed gebruik van wordt gemaakt.

 

Onze projecten zie ook op www.loohorst.com
Kleinschalig hooibeheer Harderwijk
Terrein en tuinen Bijnkershoek Utrecht
Tuin- en terreinaanleg Sylva’s Bos Arnhem
https://www.werkenbijloohorst.com/wp-content/uploads/2019/11/Photo_258x351_acf_cropped.png

Je kan echt bijdragen aan het succes.

Wij maken het groen en de buitenruimte waardevol! Bovenstaande projecten laten daar een stukje van zien. Aan deze missie werken ca. 50 collega’s elke dag met veel plezier. Aan alle onderdelen van de buitenruimte dus. Werk je al in de buitenruimte en ben jij toe aan de volgende stap? Of sta je voor de keuze voor een vak of een super stageplek? Bel/mail dan gewoon of kom even langs. Dan gaan we het gesprek met je aan over jou bijdrage aan ons gezamenlijk succes. Met alle plezier!