Aanleg van een particuliere tuin in Harderwijk

Bij een klant waar we al langdurig voor werken kregen we de leuke vraag voor een renovatie van de tuin.  Een mooie uitdaging, want er was een flinke wensenlijst. De gehele tuin gaat op de schop, alleen de bomen worden herplaatst.
In het ontwerp is rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen. Er wordt een chillplek gerealiseerd in de vorm van een zitkuil, verwarming met een buitenkachel, elektra om de smartphones op te laden en er komt een toilet in de overkapping.
Daarmee wordt deze tuin een prachtig verlengstuk van de woning.
Projectdetails
Dienst
Ontwikkeling en realisatie
Opdrachtgever
Een particulier
Projecttype
Aanleg particuliere tuin
Omvang
2000 m2
Uitvoering
Voorjaar 2022 en aansluitend onderhoud

De zitkuil

Het plaatsen van de keerwanden voor de zitkuil was een zorgvuldige klus, aangezien het precies haaks geplaatst moet worden.
De keerwanden kwamen in delen aan en her en der is er strak gezaagd, zodat het precies paste.

 

Robuuste tegels

De verharding is vooral van tegels van 1×1 meter (100kg per stuk) in de gehele tuin en deze lopen overal precies in door zodat de lijnen gelijk blijven en er nagenoeg niet gezaagd hoeft te worden. Dit was echt millimeter werk.

Infiltratie

Door de grotere tegeloppervlaktes komen er diverse lijngoten voor de afwatering met daaronder infiltratiekratten om het water op te vangen en terug te brengen in de bodem.

Van alle gemakken voorzien

De tuin is eind maart opgeleverd en de beplanting kan zich nu verder gaan ontwikkelen. De eigenaren kunnen dan genieten van een fantastische tuin met zowel in de zitkuil als in het tuinhuis,  wifi, stroom en aansluiting voor een haard of barbecue.

Onze projecten zie ook op www.loohorst.com
Boombeheer Zeewolde
Plaatsen boombunker Beatrixboom in Harderwijk
Groen bouwen op het World Food Center terrein in Ede
https://www.werkenbijloohorst.com/wp-content/uploads/2019/11/Photo_258x351_acf_cropped.png

Je kan echt bijdragen aan het succes.

Wij maken het groen en de buitenruimte waardevol! Bovenstaande projecten laten daar een stukje van zien. Aan deze missie werken ca. 50 collega’s elke dag met veel plezier. Aan alle onderdelen van de buitenruimte dus. Werk je al in de buitenruimte en ben jij toe aan de volgende stap? Of sta je voor de keuze voor een vak of een super stageplek? Bel/mail dan gewoon of kom even langs. Dan gaan we het gesprek met je aan over jou bijdrage aan ons gezamenlijk succes. Met alle plezier!