Daktuin Avenu 1895 Boulevard Heuvelink Arnhem

Van artist impression naar een leefgebied

Aan Boulevard Heuvelink, op het achterterrein van het voormalige Rijn-IJsselcollege tussen het monumentale schoolgebouw en de Van Verschuerwijk, is door Klok Groep en Draisma Bouw het nieuwbouwproject Avenu 1895 gerealiseerd. Het bestaat uit 123 moderne nieuwbouwappartementen in 4 blokken inclusief parkeergarage nabij het centrum van Arnhem. De voormalige ambachtsschool werd omgetoverd tot 40 luxe lofts. Eén van de grote kwaliteiten van Avenu 1895 moest dan ook een fraaie, hoogwaardige binnentuin worden op de parkeerkelder. Aan LooHorst de uitdaging om met het ontwerp van Felixx in de hand het geheel te bedenken en te maken. Inclusief een watervoerende laag voor regenwaterretentie en bewatering van de planten op het dak. En het afronden van het geheel met een stuk gemeentelijk terrein, zodat ook die blij zijn met de nieuwe invulling van deze plek. Na de aanleg voeren we hier ook meerjarig onderhoud uit om het geheel op niveau te houden en waar nodig bij te sturen. Daarbij ontzorgen we de klant maximaal, zowel bij de aanleg als ook bij de nazorg en het onderhoud.

 

Projectdetails
Dienst
Ontwikkeling en Realisatie / Terreinzorg en Service
Opdrachtgever
Klok Groep En Draisma Bouw
Ontwerper
Felixx
Projecttyper
Daktuin en terrein rond renovatie- en nieuwbouw
Omvang
ca. 4.000 m2
Uitvoering
Realisatie 2020, onderhoud 5 jaar
Van ontwerp op papier naar een gebruiksklaar leefgebied

De uitvoering van dit project bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Er was een bloeiende tuin bedacht met veel vaste planten en heesters, maar met een minimum aan gewicht een laagdikte. Daarvoor bedachten we een slimme watervoerende laag, met daarop een aangepaste substraatlaag. In die watervoerende laag de nodige watertransport kanalen. En her en der afscheidingen om het water goed te sturen. Vervolgens ook een padenstructuur van een mooie gebakken klinker, maar wel met heel veel hoeken en vormen. Strak er in gezaagd uiteraard. Daarna is alles afgemaakt met mooie detail en elementen, zoals verlichting, banken en speelaanleidingen. Alles aangepast op de plaatsing op een dak vanzelf. Echt weer een hoogstandje van de mannen van LooHorst.

Naar onze vacatures

Zuidelijke deel van de binnentuin

Doorkijkje tussen twee nieuwe panden naar de voormalige ambachtschool. Met een speelplek op het gazon, paden en beplanting. De daktuin gaat naadloos over in de gewone volle grond. Ook veel verblijfsruimte om elkaar te ontmoeten of om gewoon even te gaan zitten.

Noordelijk deel van de binnentuin

De noordelijke binnentuin op het dak. Met beplanting die in één seizoen volledig tot zijn recht is gekomen. Mede dankzij het ondergrondse bewateringssysteem. Onze onderhoudsmensen treffen er vaak enthousiaste bewoners die blij zijn met al die groeiende en bloeiende beplanting midden in de stad.

https://www.werkenbijloohorst.com/wp-content/uploads/2019/11/Photo_258x351_acf_cropped.png

Je kan echt bijdragen aan het succes.

Wij maken het groen en de buitenruimte waardevol! Bovenstaande projecten laten daar een stukje van zien. Aan deze missie werken ca. 50 collega’s elke dag met veel plezier. Aan alle onderdelen van de buitenruimte dus. Werk je al in de buitenruimte en ben jij toe aan de volgende stap? Of sta je voor de keuze voor een vak of een super stageplek? Bel/mail dan gewoon of kom even langs. Dan gaan we het gesprek met je aan over jou bijdrage aan ons gezamenlijk succes. Met alle plezier!