Daktuin Kleine Warande Zeist

De Kleine Warande is een uniek plekje aan de Utrechtseweg, midden in Zeist en om de hoek van Utrecht. Onze opdrachtgever bouwde hier 76 luxe huurappartementen omringd door oude bomen. Waar je binnen een kwartiertje rijden in de binnenstad van Utrecht zit, bevindt het centrum van Zeist zich op nog geen tien minuten fietsen. Met  een eigen parkeerplaats in de afgesloten parkeergarage. De vraag aan LooHorst was om op deze parkeergarage een mooie daktuin te aan te leggen, waar de bewoners volop gebruik van kunnen maken. Daar zijn we op in gesprongen samen met een ontwerper en hebben er een tuin van gemaakt waar iedereen blij mee is. We moesten rekening houden met allerlei punten, zoals gewicht, voldoende verblijfsruimte, groen op plekken waar dat kon m.b.t. het gewicht etc. Vervolgens zijn zo ongeveer alle vakgebieden binnen LooHorst betrokken, eerst voor de aanleg, en daarna voor het onderhoud.

Projectdetails
Dienst
Ontwikkeling en Realisatie
Opdrachtgever
Loostad Projectontwikkeling
Ontwerper
StadWaterLand
Projecttype
Binnentuin op dak parkeergarage voor appartementencomplex
Omvang
2.000 m2
Uitvoering
Aanleg 2020 en aansluitend onderhoud voor de VVE
Uitdagingen

Bij een tuin als deze zijn er voldoende uitdagingen. Het gewicht wat op het dak mocht komen was erg beperkt. De bewoners wilden veel ruimte om samen te komen, te zitten, te lopen, te spelen etc. Tegelijk was het de wens om vanuit de appartementen voldoende groene beleving te hebben. Dat bracht ons tot de keuze van bakken van corten staal met verschillende hoogten. op slimme plekken, zodat het precies paste qua gewicht. Vervolgens een materiaal keuze die een fijne sfeer geeft op zo’n plek. En dan het bouwproces, waarbij er allerlei partijen nog de bouw aan het afwerken zijn, terwijl wij al met de tuin aan het werk gaan. Dat vraagt om samenwerking, en dat is dan ook heel goed gelopen. Met een tuin die klaar was bij de opening.

Beplanting

Onze vakmensen zijn tot een mooie keuze voor de beplanting gekomen. Met veel bloei, maar ook nog een goed beeld in de winter. En bomen van een grote die past in deze situatie. Dat alles groeit in speciaal substraat, en heeft zich inmiddels prachtig ontwikkeld.

Mooie inloop

Steeds weer verrassend als je van de straat via de paden langs de toegang naar de parkeergarage de tuin in loopt. Dat is het leuke van het maken van dit soort ‘verborgen’ tuinen. Door de ligging geven ze heel veel rust in een verder best wel drukk omgeving. Dankbaar werk om te maken en onderhouden als je daarna blije bewoners spreekt.

Dreentegels

Voor projecten als deze werken we graag met tegels op tegeldragers. Licht in gewicht en de dragers zijn perfect op hoogte te brengen. Vaak gebruiken we de zogenaamde dreentegels vanwege de stabiliteit, het gemak van het leggen en de mooie keuze in uitvoeringen.

Corten staal en beregening

Steeds weer een leuke puzzel om het corten staal allemaal exact op de goede plek te monteren. En eigenlijk altijd maakt een beregening onderdeel uit van dit soort projecten. Onze vakmensen moeten dan ook van alle markten thuis zijn. En we werken graag samen met een aantal vaste partners. Zodat iedereen begrijpt hoe het moet en hoe het gaat op zo’n werk.

Onze projecten zie ook op www.loohorst.com
Daktuin Kleine Warande Zeist
Herstel tuinen Kasteel Bruinhorst in Ederveen
Kleinschalig hooibeheer Harderwijk
https://www.werkenbijloohorst.com/wp-content/uploads/2019/11/Photo_258x351_acf_cropped.png

Je kan echt bijdragen aan het succes.

Wij maken het groen en de buitenruimte waardevol! Bovenstaande projecten laten daar een stukje van zien. Aan deze missie werken ca. 50 collega’s elke dag met veel plezier. Aan alle onderdelen van de buitenruimte dus. Werk je al in de buitenruimte en ben jij toe aan de volgende stap? Of sta je voor de keuze voor een vak of een super stageplek? Bel/mail dan gewoon of kom even langs. Dan gaan we het gesprek met je aan over jou bijdrage aan ons gezamenlijk succes. Met alle plezier!